ANALÓG ZÓNA – DIGITÁLIS DETOXIKÁLÓ TÁBOR


Az ANALÓG ZÓNA egy heti turnusokban szervezett rendhagyó tábor, amelyet a digitális detoxikáció jegyében szervezünk, elsősorban nyáron és a tanítási szünetekben fiataloknak és fiatal felnőtteknek.

A célunk, hogy eltöltsünk egy hetet okostelefon, számítógépes játékok, közösségi média nélkül, visszataláljunk az online világból az offline-ba, és felfedezzük, hogy a való élet is lehet annyira izgalmas és érdekes, mint a virtuális. Nem célunk a technológia elutasítása vagy megbélyegzése, tudjuk, hogy az a 21. századi életünk szerves része – azonban látjuk, hogy sokszor indokolatlanul sok időt vesz el az életünkből, olyan dolgokat helyettesít, amelyeket nem szabadna pusztán “digitalizálnunk”, sőt, akár valós életminőség-romlással együttjáró függőséget is okozhat, amelynek gyermek- és fiatalkorban komoly szellemi, lelki és fizikai következményei is lehetnek. Az Analóg Zóna – és az egész GEN21 Program célja az életünk online és offline dimenziójának kiegyensúlyozása, helyes szokások és prioritások kialakítása azon generációk számára, akiket a technológia szocializált.

Kihívásokkal és felfedezésekkel teli, kifejezetten izgalmas programot biztosítunk, a résztvevők olyan tevékenységeket, hobbikat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, amik a táborból hazatérve hosszú távon is alternatívái lehetnek az online töltött mindennapjaiknak. A tábor során átadjuk ugyanazt a tudás- és szemléletrendszert is, amit a GEN21 minden programja tartalmaz.

További részletek hamarosan…

TÁBOROK IDŐPONTJAI:


2023-as helyszínek és időpontok hamarosan…