GAMIFIKÁCIÓ AZ OKTATÁSBAN


CÉLCSOPORT: Elsősorban pedagógusok és tanári karok, valamint gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó szakemberek
FORMÁTUM: 2 x 1,5 órás képzés
ELŐADÓ: Szűcs Sándor

A képzés célja, hogy bemutassa a gamifikációban, vagyis a játékosításban rejlő lehetőségeket, kifejezetten pedagógusok számára. Nem száraz tudományos előadás, hanem hétköznapi gyakorlatokra, alkalmazásra és ötletekre, példákra épülő, inspiráló, szemléletformáló és útnak indító alkalmat szeretnénk tartani, ami után nem csak informáltabbak lesznek a résztvevők, nem csak jobban fogják érteni a diákjaikat, hanem maguk is készek és képesek lesznek sokkal játékosabban tanítani és formálni a rájuk bízott gyerekeket és fiatalokat.

TEMATIKA

A GAMIFIKÁCIÓ, MINT A HARMINC ALATTIAK METANYELVE

Az első rész bemutatja az Alfa- és Z-generációk játékokhoz való viszonyát, a játékok személyiségfejlődésben és a kultúrában betöltött pozitív és negatív hatásait, a játék, a tanulás és a munkavégzés összefüggéseit és lehetőségeit. Rengeteg érdekes, inspiráló, néha sokkoló kutatást és adatot ismerhetünk meg, és bemutatjuk, hogyan szövi át a játékosítás már most a mindennapjainkat.

A JÁTÉKOSÍTÁS FOLYAMATA

A második részben megismerjük a játékosítás folyamatát, a játékosok attitűdjeit és motivációit, a legfontosabb játékelméleti alapelveket és a flow szerepét. Ezek után már nagyon is gyakorlati módon, példákkal illusztrálva, kipróbálva és eljátszva megtanuljuk a játékosítás lépéseit, a játéktervezés, a játék mechanikájának és dinamikájának összefüggéseit, a játékok tipologizálását és a szabályalkotás folyamatát.

A játékosításba való hitet, a játékosításért való lelkesedést és a játékosítás képességét szeretnénk átadni a képzésen.

KÉPZÉS INTÉZMÉNYI IGÉNYLÉSE


Iskolákhoz, művelődési központokba, intézmények igény esetén házhoz is visszük a gamifikációs képzésünket.
    ÓvodaÁltalános iskolaKözépiskola/gimnáziumMűvelődési KözpontEgyházi intézmény/gyülekezetCsaládsegítő intézményMás, itt fel nem sorolt    Lehetséges dátumok - kérjük legalább két dátum megadását!
    NemIgen